Explanimation uitgelegd

explanimation

Als je jouw product of proces snel en simpel wilt uitleggen, is er niets zo goed als een explanimation (uitleganimatie). Explanimation combineert het beste uit illustraties en video, is efficiënt te produceren en is ook nog eens makkelijk aan te passen aan het merk van een organisatie. Vandaag de dag accepteren we informatie niet langer wanneer deze in puur tekstuele vorm aan ons gepresenteerd wordt. Explanimation is een krachtige manier om je boodschap op een duidelijke manier te delen.

Wanneer we bewegende plaatjes combineren met een voice-over en geluid, biedt dit een middel om grote hoeveelheden informatie aan je klanten te communiceren, zodat je een onvergetelijke indruk op ze maakt. Explanimation zorgt dat kijkers onmiddellijk doorhebben wat je aanbiedt en welke voordelen jouw producten en diensten bieden, waardoor je kansen op conversie toenemen. In een explanimation zorgt de combinatie van tekst, illustratie en humor voor een effectieve en krachtige manier om de boodschap van je organisatie te laten horen. Het is een middel dat in digitale tijdperk niet onderschat moet worden.

Waarom dingen uitleggen?

Elk soort content dat je online zet heeft een bepaald doel, bijvoorbeeld het informeren of amuseren van de kijker, of deze overhalen jouw product aan te schaffen. In bijna al deze situaties is er een bepaalde mate van uitleg nodig. Mensen zullen namelijk geen aankoop doen wanneer ze deze niet begrijpen. Met een duidelijke uitleg aan potentiële klanten, laat je zien dat je kennis van zaken hebt en bouw je een vertrouwensband op met je publiek. Dit is waar de uitlegvideo in beeld komt.

Explanimation is een fantastische marketingoplossing omdat het een complex onderwerp kan opbreken in kleinere onderdelen, en dit effectief kan presenteren door gebruik te maken van illustratie, tekst, geluid, een verhaal, beweging, kleur en humor op een begrijpelijke manier. Het is daarnaast een flexibel, betaalbaar en efficiënt middel voor jouw online communicatie.

Overtuigd? Klik op de onderstaande button en neem contact op.