Uitleganimatie laten maken? Kies het juiste thema

Wil je een uitleganimatie laten maken? Dan is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over je uitleganimatie. Ga je bijvoorbeeld in de toekomst meerdere uitleganimaties maken? Dan is het belangrijk dat je een thema kiest dat bij jouw verhaal en jouw organisatie past. Dat geldt ook voor een vast karakter. Dit zorgt voor herkenning in jouw uitleganimaties..

Hoe kies je hét thema voor jouw uitleganimatie?uitleganimatie

Wanneer je een uitleganimatie laat maken is het dus belangrijk dat je kiest voor een vast thema, maar waarom? Het belangrijkste doel van een uitleganimatie is in de meeste gevallen het informeren over en verduidelijken van ingewikkelde verhalen. Een ingewikkeld onderwerp wordt eenvoudig uitgelegd door middel van een animatie. Een duidelijk onderwerp en thema zorgt ervoor dat de kijker beter weet waar hij op moet letten. Een vast thema is daarbij ook belangrijk omdat het voor herkenning zorgt. Wanneer er een uitleganimatie met dit thema gezien wordt, is het gelijk duidelijk dat deze uitleganimatie bij jouw organisatie hoort. Dit zie je bijvoorbeeld ook veel terug in televisiereclames. Daar kiest men vaak voor een terugkerend onderwerp.

Hoe kies je hét karakter voor jouw animatie?

Misschien wel net zo belangrijk en misschien wel belangrijker bij het maken van een uitlegvideo is het kiezen van een vast karakter. Dit zorgt namelijk voor nog meer herkenbaarheid en vertrouwen. Een vrolijk karakter dat alles helder uitlegt is erg likeable. De terugkeer van dit karakter in iedere animatie zorgt weer voor herkenning. Daarnaast geeft dit karakter vertrouwen door over te komen als een alwetend personage dat al je vragen beantwoordt. Het is dus voor het creëren van dit karakter heel belangrijk om goed na te denken over wat je wilt uitstralen en overbrengen. Denk aan je imago. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de grote, bolle meneer van een zeker online postorderbedrijf. Deze heeft ervoor gezorgd dat bijna iedereen dit bedrijf nu goed kent. Wanneer je dit karakter tegen komt weet je gelijk met welke organisatie je te maken hebt. Alleen al de kleuren en lettertypes die bij dit figuur passen kunnen al een bepaald gevoel opwekken bij de online bezoekers. Wil je een uitleganimatie laten maken? Denk dan dus goed na over je thema en je karakter.

Wil je meer weten over het laten maken van een uitleganimatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.