Uitleganimatie: alles is mogelijk

We hebben het al eens eerder gehad over de statistieken. Het is een feit dat men liever naar een video kijkt dan een tekst leest. Maar dan ben je er nog niet. Er zijn een heleboel soorten video. Iedere soort heeft zo zijn voor- en nadelen. Hoe bepaal je nu welke video past bij jouw marketingdoeleinden? Wij zijn van mening dat je met een animatie al je doelen kunt bereiken, want simpelweg alles is mogelijk. Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder waarom wij denken dat een uitleganimatie maken vaak de beste keuze is.

1. Een uitleganimatie trekt bezoekers.

We vonden het als kind al reuze interessant. We konden wel uren naar onze favoriete tekenfilms kijken. Een animatie trekt de aandacht, ook die van volwassenen. Denk bijvoorbeeld maar aan animatieseries als The Simpsons en Family Guy. Animatieseries waar volwassen naar kijken. Een animatie werkt, omdat we graag kijken naar cartoons.

2. Met een animatie spreekt je een breed publiek aan.

Door een animatie te maken kun je in contact komen met ieder publiek. Het is dus belangrijk om van te voren goed te weten wie je precies wilt bereiken. Pas daar de karakters van je uitleganimatie op aan. Deze karakters hoeven niets eens menselijk te zijn. Denk maar eens aan de ‘’Happiness Factory’’ van Coca Cola. Dat bedoelen we als we zeggen dat met uitleganimatie alles mogelijk is.

3. Animatie maakt een boodschap beter te begrijpen.

Misschien is de boodschap die je wilt overbrengen vrij ingewikkeld. Het kan moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden om je boodschap duidelijk te maken aan je doelgroep. Met een uitleganimatie is dit ook niet nodig. Je kunt het namelijk laten zien. Een uitleganimatie versimpelt de complexiteit van je boodschap, door het simpelweg te laten zien.

4. Een animatie wekt vertrouwen. uitleganimatie

We vaak snel ons oordeel klaar over anderen. We mogen iemand wel of niet. Bij een geanimeerd karakter werkt dit echter iets genuanceerder. Deze wordt in de meeste gevallen beter ontvangen dan een ‘echt’ persoon. Het belangrijkst is dat je doelgroep je vertrouwt. Door middel van een uitleganimatie wekt je karakter vertrouwen op bij je doelgroep zonder hen te irriteren. Hierdoor is je doelgroep minder snel geneigd om je uitlegvideo weg te klikken.

Ben je nu wel overtuigd en wil je een uitleganimatie laten maken of wil je meer weten over de mogelijkheden. Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.