Uitleganimatie laten maken: de perfecte lengte

uitleganimatie

Overweeg je een uitleganimatie te laten maken? Dan ben je aan het juiste adres! Het is altijd goed om je van te voren te verdiepen voor je eraan begint. De vraag die we misschien wel het meest horen als het gaat om het maken van een uitleganimatie is: hoe lang zou een uitleganimatie moeten duren? Het antwoord op die vraag ligt echter iets ingewikkelder dan vaak gedacht wordt. Helaas bestaat er niet zoiets als een gouden regel voor de perfecte duur van een uitleganimatie. Wel hebben we een aantal tips voor je.

Leer van je voorgangers

Wanneer je een uitleganimatie gaat maken is het verstandig om te kijken naar uitleganimaties die al op het internet circuleren. Het is natuurlijk absoluut niet te bedoeling om iets te kopiëren maar je kunt wel van je voorgangers leren. Wat vind je van de uitleganimaties die je ziet? Wat zijn de goede punten en wat zijn de minder goede punten. Het zal je opvallen dat alle uitleganimaties verschillend zijn in lengte. Wat spreekt je meer aan? Lang of kort? Of ligt het aan het soort uitleganimatie?

Ervaring

Helaas heb ik je nog geen keihard antwoord kunnen geven. Wat ik wel kan doen is je vertellen wat de ervaring ons geleerd heeft. Uit onze ervaringen blijkt dat uitleganimaties die wij gemaakt hebben met een lengte van tussen de 30 en 60 seconden het meest effectief zijn. Daarbij geldt ook vaak nog eens: hoe korter hoe beter. Misschien is dat ook wel niet zo gek, hoe korter, hoe makkelijker het is om de aandacht vast te houden.

De kern van je uitleganimatie

Wanneer het doel is om een korte uitleganimatie te maken is het misschien lastig om te bepalen wat je wel en niet verteld of laat zien. Probeer het makkelijk voor jezelf te maken door bij de kern van je verhaal te blijven. Pel één voor één alle minder belangrijke details weg en houd uiteindelijk de meest belangrijke boodschap over. Vertel deze duidelijk en beeldend. Zou maak je je product of dienst begrijpelijk voor je doelgroep en blijf je interessant.

Wat kunnen we hier van leren? De lengte is niet zo belangrijk. Het belangrijkst is dat je een kort en krachtig verhaal vertelt en je toespitst op je doelgroep.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.