Uitleganimatie: 5 redenen waarom je deze nodig hebt

Een uitleganimatie is de ideale manier om jouw product, dienst, merk of idee duidelijk en efficiënt over te brengen bij de kijker. En wie wil dit nou niet? Hier vindt je 5 redenen waarom jij deze nodig hebt.

Een uitleganimatie past bij iedere bedrijf

Er is geen product of dienst te noemen waarbij waarvoor een uitleganimatie niet geschikt is. Door middel van animatie kun je je diensten demonstreren en je producten laten zien. Mensen zijn visueel ingesteld. Met een animatie speel je daar op in. Jij kijkt ook liever een animatie dan dat je een tekst leest, toch? (Hmm misschien had ik dit beter in een video kunnen vertellen).

Het is goed voor je vindbaarheid

Waarschijnlijk wil je (zoals iedereen) zo hoog mogelijk komen in de Google-zoekresultaten. Natuurlijk zijn daar meer manieren voor, maar een uitleganimatie helpt je flink op weg.

Het is HOT

Meer dan 75 procent van de marketeers investeert in video of animatie, en dat is niet voor niets. Het internet draait niet langer enkel om tekst. Iedere website heeft tegenwoordig afbeeldingen. Volgens marketing specialist Edwin Korver is dit binnenkort hetzelfde met video. Uitleganimatie zal de basis worden van de meeste websites.

Het is toegankelijk

Wanneer je een goede animatie combineert met de juiste marketingkennis, wordt je uitleganimatie al snel door veel mensen gezien en verspreid. Ook hierdoor vergoot je je naamsbekendheid en bekendheid van jouw verhaal. Een leuke bijkomstigheid is dat je bij een animatie precies kunt zien wie jouw animatie wanneer hebben bekeken, waar ze vandaan komen en of ze hebben doorgeklikt.

Het werkt

60 procent van de consumenten kijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. Daarbij is 80 procent van de consumenten eerder geneigd om een product te kopen na het zien van een video. Het werkt dus.

Wil je ook een uitleganimatie laten maken? Neem contact met ons op via onderstaande button.

uitleganimatie