Uitleganimatie als hulpmiddel in het hoger onderwijs?

In het hoger onderwijs kan het zeker geen kwaad om zo nu en dan aanvullend studiemateriaal te gebruiken. Wees dus niet bescheiden en schakel tijdens het leren zoveel mogelijk hulpmiddelen in!

Samenvattingen van anderen

uitleganimatie

Wat vooral handig is, is om de belangrijkste punten uit het boek op een rijtje te hebben. Boeken kunnen soms droog of technisch geschreven zijn. Een samenvatting omschrijft vaak in normale taal en korte zinnen de belangrijkste aspecten van het boek. Dit maakt het een stuk makkelijker om de essentiële informatie te studeren. Ook is het handig om samenvattingen van anderen door te nemen. Het kan namelijk zo zijn dat iemand anders net iets anders heeft genoteerd wat jij over het hoofd gezien hebt. Wel zo handig om zo veel mogelijk te weten voor het tentamen.

Uitleganimatie

Als je iets tekstueel niet volledig begrijpt, kun je het altijd audiovisueel opzoeken. Een uitleganimatie kan hierbij erg handig zijn voor het studeren van lesstof. Een uitleganimatie wordt vaak op een creatieve en indrukwekkende manier gemaakt waardoor de informatie goed blijft plakken. Het kijken van een uitleganimatie over moeilijke begrippen of modellen kan ervoor zorgen dat je de lesstof beter begrijpt.

Flashcards

Je kunt met flashcards leren door er een soort spelletje van te maken en jezelf te overhoren. Aan de voorkant staat een begrip en aan de achterkant de uitleg daarvan. Je kunt de flashcards ook zelf maken en er tegelijkertijd een leuk knutselproject van maken. Een andere mogelijkheid is om een pdf document met de begrippen en definities voor te bereiden en deze te uploaden op StudeerSnel. De website creëert dan speciaal voor jouw document een nieuwe volgorde en kun je jezelf ook online overhoren.

Oude tentamens

Door alvast te oefenen met de tentamens van vorig jaar kun je je voorbereiden op het nieuwe tentamen. Hierbij kun je letten op de formulering van vragen en de structuur van de antwoorden die verwacht worden. Het is een goede manier om te toetsen of je de stof goed genoeg beheerst voor het tentamen.

Dus, de volgende keer dat je moet studeren raden wij aan om een van deze instrumenten te gebruiken. Zo ben je binnen de korste keren helemaal klaar voor het tentamen! Succes!