Online commercial voor jouw uitleganimatie

Het woord zegt het al: uitleganimatie. Het doel van deze animatie is om iets uit te leggen, te verduidelijken, en toch is dit niet alles wat je met een uitleganimatie kunt doen. Je kunt jouw uitleganimatie namelijk ook inzetten als een online commercial. Benieuwd hoe je dat het beste kunt doen? We lichten het voor je toe.

Een TrueView campagne voor jouw uitleganimatie

Een uitleganimatie waarmee je meer verkoop kunt genereren. Dat is twee vliegen in één klap. TrueView maakt het mogelijk. Een TrueView campagne zorgt ervoor dat de kijker direct wordt doorverwezen naar jouw dienst of product. Dit zorgt voor meer sales. Een voorbeeld is de TrueView campagne van Gilette. Op de button ‘nu kopen’, werd meer dan 500.000 keer geklikt.

Een andere manier om jouw uitleganimatie in te zetten als online commercial is het inzetten van een bumperadvertentie. Een bumperadvertentie is een korte video van zes seconden die zich afspeelt voor een YouTube video.

Zo maak je jouw online commercial tot een succes

Je hebt nu een idee van de manieren om van jouw uitleganimatie een online commercial te maken. Maar hoe pas je dit toe in de praktijk? Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Vertel je boodschap kort en krachtig. Een korte boodschap zorgt ervoor dat een groter deel van je publiek je video zal afkijken. Vervolgens kun je middels een langere animatie op je website dieper in gaan op de materie.
  2. Houdt het niet bij één advertentievorm voor jouw online commercial. Durf te experimenteren. Zo kom je er vanzelf achter welke vorm het meest effectief is.
  3. Probeer verschillende indelingen uit voor jouw advertentie. Heb je bijvoorbeeld een call-to-action overlay toegevoegd? Probeer dan eens een uitleganimatie zonder call-to-action overlay. Op deze manier kun je ontdekken wat jouw kijker het meeste aanspreekt.
  4. Blink uit! Online adverteren is hot. Door de vele advertenties die online staan, neemt de kijker je boodschap minder snel op. Denk daarom extra goed na over de inhoud van je campagne. Zo voorkom je advertentiemoeheid en blijft je online commercial interessant.
  5. Zorg dat je weet wie het beste op jouw TrueView- of bumperadvertentie reageert. Pas hierop je targetingmethode aan, dit zorgt namelijk voor meer views. Online commercial advertentie

Zoals je wel ziet zijn er na het maken van een uitleganimatie nog een aantal keuzes te maken. Meer weten? We helpen je graag verder.