Video marketing toepassen op jouw uitlegvideo

Video marketing is iets wat we niet moeten onderschatten. Het kan jouw uitlegvideo zijn doel laten bereiken waar je zonder gebruik van video marketing zomaar eens aan je doel voorbij kunt schieten. Wanneer je een uitlegvideo hebt gemaakt, wil je jouw product of dienst aan de hele wereld laten zien. Daarom is het belangrijk om video marketing op de juiste manier in te zetten. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

The bigger picture: video marketing

 

De kans ik groot dat je de afgelopen tijd druk bezig bent geweest met het uitpluizen van jouw verhaal. Je visie, je missie, je boodschap. Door dit te doen heb je kunnen ontdekken wat de kern van jouw verhaal is en heb je een duidelijke uitlegvideo kunnen maken. Nu kun je je video gaan verspreiden. Bekijk het vanuit de ogen van jouw doelgroep. Hoe zullen zij jouw video ervaren en wanneer, hoe, waar en waarom zullen ze in de mogelijkheid zijn om naar jouw uitlegvideo te kijken. Het antwoord op deze vragen vormt de basis van een goede videomarketingstrategie.

Maar hoe werkt het? Als je video marketing echt op de juiste manier wilt toepassen, moet je weten waar je mee bezig bent. Er is een hoop werk gaan zitten in het creëren van de perfecte uitlegvideo. Het zou zonde zijn als je nu met video marketing de plank mis slaat. Hieronder dus wat tips, voor jou.

 1. Kies een krachtige titel;
 2. Voeg een interessante omschrijving toe;
 3. Voeg de juiste tags toe;
 4. Voorzie je uitlegvideo van een mooie, aantrekkelijke thumbnail;
 5. Voeg je logo toe;
 6. Maak een duidelijke call to action button;
 7. Schakel een professional in.

video marketing

Het werkt, en dat is aangetoond

We hebben je verteld dat video marketing belangrijk is. Ook hebben we je verteld hoe je de basis legt voor een goede videomarketingstrategie. Wat we je niet hebben verteld is waarom video marketing zo belangrijk is voor jouw uitlegvideo. Dat doen we maar al te graag, met onderstaande feiten:

 1. 74% van het onlineverkeer bestaat uit online video;
 2. 93% van alle online marketeers gebruiken video marketing;
 3. Binnen 1 maand wordt er meer video content op het internet geplaatst dan er in 30 jaar is uitgezonden op televisie;
 4. 95% van de mensen tussen de 16 en 34 jaar kijkt online naar video. 80% van de mensen tussen de 50 en 60 jaar bekijkt ook online video’s.

Hopelijk ben je inmiddels een stuk wijzer geworden wat betreft het inzetten van video marketing voor jouw uitlegvideo. Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button.