Uitleganimatie, waarom?

Uitleganimatie is één van de laatste trends binnen online communicatie. Waar komt het succes van deze manier van communiceren vandaan? Dat leggen we je uit. Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 56 seconden verblijven op een website waar ze voor het eerste terecht komen. Binnen 7 seconden hebben we vaak al besloten of op deze nieuwe plek blijven of vertrekken.

De belangrijkste momenten voor je bedrijf zijn de momenten waarop je jouw product of dienst uitlegt. Je vertelt je klanten natuurlijk graag waarom ze bij jou zouden moeten kopen, maar je boodschap komt vaak niet aan. Waarom? Niet omdat mensen niet slim genoeg zijn, maar omdat ze dagelijks te veel informatie toegeworpen krijgen. Vaak is deze informatie gedateerd en afkomstig van saaie kanalen. Een uitleganimatie biedt uitkomst.

De oplossing: uitleganimatie

Een uitleganimatie is dé oplossing om je klanten te betrekken bij je organisatie. De combinatie van animatie, illustratie, tekst, video en muziek, samengenomen in een creatief en aangrijpend verhaal over jouw merk maakt dit mogelijk. Animatie maakt complexe ideeën begrijpelijk en voor een groot publiek toegankelijk.

Een ander voordeel van een animatie, is dat het op meerdere zintuigen inspeelt. Hierdoor zijn ze interactiever en een leukere manier om informatie te ontvangen. Voor het maken van een gedenkwaardige indruk is een uitleganimatie het ideale middel.

Kort maar krachtig

Meestal is een uitleganimatie een korte video, waardoor het vrij snel tot de kern komt. Het biedt de mogelijkheid om een grote hoeveelheid informatie te delen in een creatief, herkenbaar filmpje. Waar je bij het lezen van tekst snel afgeleid raakt, houdt een uitleganimatie de aandacht vast voor de korte tijd die het duurt.

Daarnaast heeft een animatie de mogelijkheid om snel online te verspreiden. Wanneer je een complex probleem of product op een sterke manier uitlegt zal iemand dit namelijk sneller delen met zijn omgeving, wat dus eigenlijk neerkomt op gratis promotie voor jouw bedrijf!