Van verhaal naar uitleganimatie

Het gebruik van een uitleganimatie maakt het bedrijven mogelijk om complexe ideeën in het kort te verduidelijken. Voor bedrijven die een idee op een landingspagina of in een e-mail willen communiceren, werkt een animatie beter dan andere vormen van communicatie. Hoe?

Video biedt twee kanalen om een boodschap af te leveren, het visuele en verbale kanaal, waardoor kijkers meer kunnen herinneren van wat ze tot zich krijgen. Echter, het geheim van de animatie zit hem in het gebruik van visuele metaforen en storytelling om de kijker te pakken.uitleganimatie laten maken

Vertel een verhaal

Een manier om een onbekend publiek aan te spreken is het vertellen van een verhaal dat men begrijpt. Het relateren van een probleem of concept aan je publiek is een goede manier om ze geboeid te krijgen. Dit is waar animatie in uitblinkt. Wanneer je een bepaalde dienst aanbiedt, werkt het het beste als je een verhaal vertelt waarin men zich in kan leven.

In plaats van simpelweg een product te beschrijven, laat een uitleganimatie zien hoe dit zou werken in een levensechte context. Laat zien hoe jouw product het leven van de kijker makkelijker kan maken. Op deze manier krijgt men beter door hoe het product functioneert en waarom ze het nodig zouden hebben.

Waarom een uitleganimatie?

Naast het feit dat een uitleganimatie gewoon leuk is om te kijken, biedt het kansen die live action video niet biedt. Het is namelijk lastig om een visuele metafoor te combineren met duidelijke storytelling in deze manier van produceren. Dit kan veel makkelijker en goedkoper in een uitleganimatie. Daarnaast zijn ze meer schaalbaar omdat ze niet afhankelijk zijn van acteurs, een set of kostuums. En het is ook nog eens gemakkelijker om een serie video’s in dezelfde stijl te maken.

Ook een uitleganimatie laten maken? Neem contact op!