Uitleganimatie: de voordelen op een rij uitleganimatie

Wist je dat een uitleganimatie meestal 3 jaar of langer kan worden ingezet? En dat de inzet van zo’n video een enorme omzetstijging teweeg kan brengen? Het gebruik van een goede video heeft veel voordelen voor jouw organisatie. Om je een beeld te geven van de meest belangrijke voordelen hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Duidelijkheid

Met een uitleganimatie maak je het voor de doelgroep heel inzichtelijk wat de voordelen van jouw producten zijn. De meest complexe producten of diensten kunnen door middel van een uitleganimatie vaak in één of enkele minuten worden toegelicht. Het voordeel hiervan is dat de doelgroep eerder over gaat tot een aankoop. Een potentiële koper zal jouw product laten liggen als hij niet snapt wat de voordelen precies zijn voor hem. Met een goede video is het mogelijk dit snel te doen.

Voordelig

Het maken van een uitleganimatie is een relatief voordelige vorm van video’s maken. Omdat er veel op de computer gedaan kan worden zijn er minder mensen nodig (zoals acteurs) op een filmset. Eén stemacteur is vaal al genoeg om alle wensen die je hebt voor de film ook daadwerkelijk toe te kunnen passen. Daarnaast kunnen de meest creatieve dingen worden gerealiseerd, zonder dat daar grote investeringen voor nodig zijn. In een film met echte acteurs, echte locaties, echte voorwerpen kan het al snel resulteren in hoge kosten. Bij een uitleganimatie is het ontwerpproces soms veel werk in het begin maar dit betaald zich uiteindelijk dubbel terug!

Eindeloze mogelijkheden met uitleganimatie

Een echte video beperkt de vrijheid en creativiteit heel erg in verhouding tot een uitleganimatie. Omdat alles met de computer wordt gemaakt zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je net naar de dat ene speciale karakter op zoek bent dat jouw merk nodig heeft, of simpelweg je creativiteit de vrije loop wil laten is een uitleganimatie heel geschikt.

Makkelijk te delen

Een korte video scoort goed binnen sociale media. Een uitleganimatie is makkelijk te delen en kost weinig moeite of tijd. Dit vergroot het effect en bereik van je social media activiteiten en zo vergroot je de naamsbekendheid van je merk. Kies hierbij voor een terugkerend thema en het publiek zal jouw video’s gelijk herkennen. Er zijn op internet veel voorbeelden te vinden van bedrijven die hier goed gebruik van hebben gemaakt.

Snel en effectief

Het publiek dat jouw website bezoekt heeft vaak beperkte aandacht en weinig tijd. Teksten met afbeeldingen worden vaak maar half gelezen omdat de lezer stukken overslaat om zo sneller door de tekst heen te kunnen gaan. Je moet dus direct de aandacht van de bezoeker zien te pakken. Met een goede uitleganimatie heb je zelf in de hand wat de bezoekers van jouw website als eerste te zien krijgen. Video’s worden tot wel 80 keer beter bekeken dan tekst. En je bezoekers hebben ook nog eens minder snel snel de neiging om stukken over te slaan omdat ze zelf niks hoeven te doen.

Dit zijn slechts enkele voordelen op een rijtje. Heb jij interesse in een uitleganimatie en wil je meer weten? Neem dan contact op!