Interne communicatie en uitleganimatie

Zo nu en dan is het binnen een organisatie tijd voor iets nieuws. Of het nu gaat om een nieuwe look voor het kantoor, het inwerken van een nieuwe medewerker of en nieuw systeem voor vakantieaanvragen. Bij veranderingen is het belangrijk dat deze goed gecommuniceerd worden. Om misverstanden te voorkomen wil je je medewerkers een helder verhaal presenteren. Hieronder leggen we uit hoe een uitleganimatie je kan helpen bij interne communicatie.

De voordelen van een uitleganimatie

Wanneer je gebruik maakt van een uitleganimatie wordt interne communicatie makkelijker. Je kunt namelijk snel al je medewerkers betrekken bij het verhaal dat je wilt vertellen. We lichten een aantal voordelen van een uitleganimatie aan je toe:

  1. Door het kijken van een uitleganimatie neemt je publiek de boodschap beter in zich op
  2. Een uitleganimatie kan binnen enkele seconden meer vertellen dan een tekst binnen een enkele alinea’s.
  3. Een uitleganimatie vertelt het hele verhaal. Dit maakt eindeloze vergaderingen, hand-outs, e-mails en documenten overbodig.
  4. Een uitleganimatie is een persoonlijke manier om een boodschap over te brengen.
  5. Een uitleganimatie animatie kan ook onderwijzend ingezet worden. Medewerkers kunnen op een leuke manier kennis op doen.
  6. Een uitleganimatie is altijd en overal te bekijken.
  7. Doordat er gebruik wordt gemaakt van karakters, kan er makkelijker een menselijke situatie worden nagebootst.

uitleganimatie inzetten voor je interne communicatie

Uitleganimatie voor het versterken van interne communicatie

Een goed voorbeeld van een video waarbij de interne communicatie van een bedrijf wordt versterkt is een management animatie. Bij een management animatie wordt als het ware de manager geanimmeerd. Deze legt met behulpt van geanimeerde objecten, situaties of andere karakters hetgeen uit wat hij wilt communiceren. Een boodschap wordt op deze manier op een luchtige en persoonlijke manier uitgelegd.

Interne veranderingen

Aan het begin gaven we al even aan dat een uitleganimatie heel goed ingezet kan worden voor het uitleggen van veranderingen. Een uitleganimatie verduidelijkt het verhaal en maakt de verandering visueel. Ook is het een manier om nieuwe processen direct helder weer te geven.

Zo kun je er ook voor kiezen om een animatie te laten maken om je personeel te trainen of onderwijzen, nieuw personeel in te werken of het maken van videoverslagen van bijvoorbeeld teamuitjes of personeelsfeesten.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uitleganimatie binnen jouw organisatie? Stuur ons dan een bericht of geef een belletje en we helpen je graag verder.