Vier redenen om een explanimation te gebruiken

Online video is een bruikbaar medium als je een bepaalde indruk wilt achterlaten bij je doelgroep. Een explanimation (uitleganimatie) is een vorm van online video en dient naast het achterlaten van een goede indruk nog een ander doel. Het laat namelijk zien wat jouw doelgroep met jouw product of dienst kan doen en wat de voordelen ervan zijn. Hieronder zetten we vier redenen voor je uiteen om gebruik te maken van een explanimation.

explanimation

Explanimations zijn de nieuwe follow me’s of how to’s

Als je wilt laten zien hoe je product of dienst werkt is een explanimation uitermate geschikt. Het legt aan jouw doelgroep precies uit hoe het product of dienst gebruikt moet worden en wat de voordelen ervan zijn. Alle functies komen aan het licht en worden duidelijk geïllustreerd. Daarnaast gebeurt dit ook nog eens op een leuke manier, waardoor het voor de kijker interessant blijft.

Je brengt meer leven in je presentatie met een explanimation

Een saaie presentatie, daar zit niemand op te wachten. Terwijl je slide na slide wegdrukt vallen je collega’s in een steeds diepere slaap. Probeer het eens op te leuken met een explanimation. Op die manier wordt je presentatie interessanter en het is bovendien op veel verschillende manier inzetbaar. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken als instructie voor nieuwe collega’s, maar ook om bijvoorbeeld een jaarplan te presenteren. In principe is alles mogelijk, omdat we niet afhankelijk zijn van de realiteit. We kunnen een roze olifant door het beeld laten vliegen als je dat zou willen. Probeer dat maar eens met camerawerk!

Er zullen meer bezoekers naar je website komen

Omdat explanimations de aandacht vasthouden, zorgen ze ervoor dat bezoekers langer op je website blijven. Ze nemen gerust een minuutje de tijd om naar jouw video te kijken. Omdat de bounce ratio (bezoekers die binnen enkele seconden je website verlaten) hierdoor veel lager ligt komt dit jouw website ten goede. Daarnaast zal ook de conversie verhoogt worden omdat bezoekers binnen een minuut begrijpen wat je verkoopt.

Explanimations geven persoonlijkheid aan je merk

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat een explanimation voor je merk kan hebben, is persoonlijkheid. Zeker voor bedrijven die veel online werken is dit belangrijk, omdat er niet direct een gezicht achter het merk bekend is. Door middel van een goede explanimation kan er zo toch een vertrouwd gevoel worden gewekt bij de bezoeker.

Wil je eens rond de tafel zitten met een expert, om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan zeker eens contact op!